PATATES GLAZE TARİFİ;

MALZEMELER;
-Yarım kilo patates
-100 gr tereyağ
-50 gr şeker
-75 ml et suyu yada su
-Tuz
-Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

YAPILIŞI;
-Patatesleri mire poix (kuşbaşı) doğrayınız.
-Bir sote tavasına 50 gr tereyağ koyunuz ve patatesleri bu tavada soteleyiniz.
-İçerisine şekeri ilave ediniz ve şekeri hafifçe karamelize ediniz.
-Patatese et suyunu ilave ediniz ve kalan yağı ekleyiniz.
-Kapağını kapatarak 5-6 dakika pişiriniz.
- Daha sonra kapağı açarak suyunu tamamen çekinceye dek Tavayı silkeleyerek pişirmeye devam ediniz.
-Tuzunu ilave edip ocaktan alınız.
-Kıyılmış maydanozu üzerine serpip sıcak olarak et yemeklerinin yanında servis ediniz.
AFİYET OLSUN...

Yorumlar