Zeytinyağlı Enginar Tarifi

malzemeler:
5 adet enginar
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 su bardağı portakal suyu
tuz
1 çay kaşığı şeker

yapılışı:küp şeklinde doğradığımız soğanlar zeytinyağı ile kavrulur üzerine havuç yarım ay şeklinde doğranır ve eklenir onlarda kavrulur. enginar limon ile ovularak tencereye dizilir. patates eklenir üzerine portakal suyu eklenir ve pişmeye bırakılır. şeker ve tuz ilave edilir. enginar yumuşayana kadar pişirilir. soğuduktan sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN :)

püf noktaları:
havuç ve patateslerin tam haşlanması gerekir.
enginarların kararmaması için bekletirken limonlu suda bekletmelisiniz.
enginarları tencereye dizmeden önce limonla ovmalısınız.


Yorumlar