mozaik pasta


Mozaik pasta

Malzemeler:
2 paket pötibör bisküvi (350 gram)
2 paket çikolata
1 kutu krema (200 ml)
1 çay bardağı süt
Yapılışı:
Krema ve süt bir tencereye alınır ve ateşe konulur. Ilınmaya başlayınca içine parçalara bölünen çikolatalar eklenir ve karıştırılarak eritilir. Çikolatalar eriyip iyice karıştıktan sonra ateşten alınır. (Kaynamasına gerek yok)
Bisküviler geniş bir kasenin içine iri olarak kırılır, ceviz kırıkları ilave edilir ve hazırlanan çikolatalı sos üzerine gezdirilip karıştırılır.
Kelepçeli kalıbın içine boşaltılarak üzeri düzeltilir ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletilir.
Kalıptan çıkarılıp servis tabağına alınır ve çilekler ile süslenerek dilimlenip servis edilir.
AFİYET OLSUN :)

Yorumlar