Kaşarlı Kabak Graten

malzemeler:
3-4 kabak
yarım bağ dere otu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

beşamel sos:
2 kaşık tereyağı
1.5 su bardağı süt
2 kaşık dolusu un
tuz
karabiber
varsa az bişey muskat rendesi

yapılışı: kabaklar yıkanır. dilim kalınlığı 0.5 cm olacak şekilde halka halka kesilir. Borcam içine (güveç de olabilir) biraz zeytinyağı döküp, üzerine kat kat kabaklar dizilir, her sıraya çok az zeytinyağı gezdirilir.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına, kabaklar pişmesi için konulur.
- 25 dakika kadar fırında pişerken Bir yandan beşamel sosunu hazırlarız.
- Beşamel sos hazırlamak için, bir tava içinde iki kaşık tereyağı eritilir, sonra eriyen tereyağı içine iki kaşık dolusu un konulur, biraz çevrildikten sonra azar azar iki su bardağı süt eklenir, kaynamaya çıkana kadar sürekli karıştırılır, uygun kıvama geldiğinde altı kapatılır.
- Bu arada fırında pişmekte olan kabak fırından çıkarılır.
Üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosu, göz kararı tuz, karabiber ve yıkayıp uygun büyüklükte doğradığımız dereotu kabakların da aralarına iyice gelecek şekilde konur.
- Fırında on beş dakika kadar daha pişirilir, en son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konarak kaşarlar kızarana kadar(yaklaşık 5-10 dakika kadar daha pişirilir). Sıcak bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun.

Kaşarlı kabak graten püf noktaları

Halka şeklinde doğradığınız kabaklarınız çok ince yada çok kalın olmamalıdır.
Beşamel sosunuzun pürüzsüz olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda beşamel sosu yaparken unu yakmamaya kokusu çıkana kadar kavurmaya dikkat etmelisiniz.

Yorumlar