Kadınbudu Köfte

Malzemeler

  • 500 gramorta yağlı kıyma
  • 1 adetyumurta
  • 1 adetkuru soğan
  • 2 dişsarımsak
  • 1/2 su bardağıhaşlanmış pirinç
  • 1,5 çay kaşığıtuz
  • 1,5 çay kaşığıkarabiber
  • 1,5 çay kaşığıkimyon
  • 1/2 su bardağıun

    Köfteleri kızartmak için:

  • 1 su bardağıayçiçek yağı
  • 1 su bardağıgaleta unu
  • 2 adetyumurta(çırpılmış)

Kadınbudu Köfte Tarifinin Pişirme Önerisi

Arta kalan pirinç pilavını kadınbudu köfte yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz.

Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 1/2 su bardağı pirinci tuz ve su ile birlikte hafif yumuşayana kadar kaynatın. Çok yumuşamamasına dikkat edin.
  2. Bir tavada zeytinyağı ile soğanları  yumuşayana kadar kavurun.
  3. Sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alın ve suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Geniş bir kasede çiğ kıyma, un, haşlanmış pirinç, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip yoğurun.
  6. Yoğurduktan sonra üzerine streç çekip 30 dakika buzdolabında bekletin.
  7. Bekleyen harçtan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
  8. Şekil verilmiş köfteleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.
  9. Servis ederken püre ve sotelenmiş sebzeler ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun!
      

Yorumlar