Galeta Unlu Çıtır Tavuk Tarifi

Malzemeleri
500 gr tavuk göğsü
Galeta unu
Un
Yumurta
Tuz
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kekik
Kimyon
Pul biber
Yapılışı
Tavuk göğsünü ince uzun bir şekilde kesiyoruz.
Ayrı ayrı tabaklara yeteri kadar un ve galeta unu koyuyoruz.
Ayrı bir kaseye de 2 adet yumurta kırıyoruz ve tuz döküp iyice çırpın. Yetmezse daha sonra tekrar yumurta ekleyebilirsiniz.
Normal unun içine istediğiniz baharatları ekleyip karıştırın.
İnce kestiğimiz tavukları önce baharatlı una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayıp kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartıyoruz ve sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun

Yorumlar