Enginar dolması


ENGİNAR DOLMASI
Malzemeler
Kıyma
Taze soğan
Enginar
Tuz
Karabiber
Dereotu
Pirinç
Tereyağı
Zeytinyağı
yapılışı
☺ ölçü vermiycem yaptığınız enginar sayısına göre ayarlIyoruz ilk önce enginarın ilk sıra yapraklarını koparıyoruz sonra baş tarafındanda 2 parmak kadar kesiyoruz ortasını oyuyoruz mor yapraklarını ve iç tüylü kismini temizliyoruz kaşık yardimiyla, temizleyip yıkadıktan sonra icine limon suruyoruz
Daha sonra taze soganı biraz kavuruyoruz kıyma ekliyoruz kiyma kavrulduktan snra cok az pirinc ve dereotu ekliyoruz karabiber ve tuz da ic harcı bu kadar. Temizledigimiz enginarın icine dolduruyoruz yaklaşık 40 dk da pşiiyor orta ateşte pirinçler pisine kadar yani suyunu fazla koymuyoruz kontrollu bi sekilde koyuyoruz. 

Yorumlar