malzemeler
2 paket petibör bisküvi
150 gr margarin
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
2 tatlı kaşığı kakao
süslemek için:
hindistan cevizi
çikolata
yapılışı: margarini tavada eritip şekeri ve sütü ekliyoruz. şekerler eriyince ocaktan alıp ılık hale gelmesini bekliyouz. o sırada bisküvileri elimizde çok ufak olmıyacak şekilde kırıyoruz. kakaoyu bisküvilere ekleyip karıştırıyoruz ve margarinli karışımı bisküvilerin üzerine gezdirip karıştırıyoruz. elimize yapışmıyacak kıvama geldiğinde elimizle yuvarlayıp çikolata sosuna bulayıp hindistan cevizi ile sülüyoruz.( çikolataya bulamasanız da olur.) (eğer şekil verdiğimiz top eriyorsa biraz daha soğumasını bekleyin).
Borcama dizilen toplarımızı buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra afiyetle yiyoruz :)
2 paket petibör bisküvi
150 gr margarin
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
2 tatlı kaşığı kakao
süslemek için:
hindistan cevizi
çikolata
yapılışı: margarini tavada eritip şekeri ve sütü ekliyoruz. şekerler eriyince ocaktan alıp ılık hale gelmesini bekliyouz. o sırada bisküvileri elimizde çok ufak olmıyacak şekilde kırıyoruz. kakaoyu bisküvilere ekleyip karıştırıyoruz ve margarinli karışımı bisküvilerin üzerine gezdirip karıştırıyoruz. elimize yapışmıyacak kıvama geldiğinde elimizle yuvarlayıp çikolata sosuna bulayıp hindistan cevizi ile sülüyoruz.( çikolataya bulamasanız da olur.) (eğer şekil verdiğimiz top eriyorsa biraz daha soğumasını bekleyin).
Borcama dizilen toplarımızı buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra afiyetle yiyoruz :)
Yorumlar
Yorum Gönder