Bisküvili Çikolata Topları

malzemeler
2 paket petibör bisküvi
150 gr margarin
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
2 tatlı kaşığı kakao

süslemek için:
hindistan cevizi
çikolata

yapılışı: margarini tavada eritip şekeri ve sütü ekliyoruz. şekerler eriyince ocaktan alıp ılık hale gelmesini bekliyouz. o sırada bisküvileri elimizde çok ufak olmıyacak şekilde kırıyoruz. kakaoyu bisküvilere ekleyip karıştırıyoruz ve margarinli karışımı bisküvilerin üzerine gezdirip karıştırıyoruz. elimize yapışmıyacak kıvama geldiğinde elimizle yuvarlayıp çikolata sosuna bulayıp hindistan cevizi ile sülüyoruz.( çikolataya bulamasanız da olur.) (eğer şekil verdiğimiz top eriyorsa biraz daha soğumasını bekleyin).
Borcama dizilen toplarımızı buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra afiyetle yiyoruz :)

Yorumlar